Πρακτικές συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας

Πρακτικές συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας

    Με την χρησιμοποίηση ειδικών υφασμάτων SPC (solar protective coating) στα συστήματα σκίασης που θα εφαρμόσετε μπροστά από τα παράθυρα του κτιρίου σας, παρέχεται σημαντική προστασία από τις βλαβερές ηλιακές ακτίνες UV (UVA, UVB) και μειώνεται η ενεργειακή ζήτηση των κτιρίων για ψύξη και θέρμανση.


    Σε χώρους με μεγάλη ηλιακή ακτινοβολία συστήνεται η επιλογή φωτεινών χρωμάτων στα υφάσματα της τέντας γιατί αυτά απωθούν την ενέργεια και δεν την συγκρατούν όπως τα σκούρα χρώματα.


    Με την εφαρμογή αισθητήρων αέρος/κραδασμών και έντασης του ηλιακού φωτός πετυχαίνουμε με τον καλύτερο τρόπο την μέγιστη αξιοποίηση των συστημάτων σκίασης και των ευεργετικών ιδιοτήτων που έχουν ως προς την μείωση της ενεργειακή ζήτησης των κτιρίων.


    Είναι σημαντικό να γίνονται οι κατάλληλες πρόνοιες κατά την διάρκεια του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού των κτιρίων έτσι ώστε η εφαρμογή οποιουδήποτε συστήματος σκίασης να είναι εφικτή (πρόνοια για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος – αυτοματοποίηση, βιοκλιματικός σχεδιασμός, κτλ)


   Επίσης η χρησιμοποίηση εξωτερικών περσίδων συμβάλει σημαντικά στην μείωση της ενεργειακής ζήτησης των κλιματιστικών για ψύξη & θέρμανση. Μπορούμε να πετύχουμε την διαπέραση μόνο του 12% της ηλιακής ακτινοβολίας μέσα στον κτιριακό χώρο

 

 

 

 

 

 


Πηγή : Sun & Shadow magazine

Συνεργατες

Somfy Calbari Chic Strom NY FAN TENCATE Tempotest PARA

Newsletters

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι για τις νέες μας υπηρεσίες και τα νέα προϊόντα μας;

Συμπληρώστε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να σας αποστέλλουμε τα newsletters μας.

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Σχετικά με εμάς

Φραγκάκης | Τέντες - Συστήματα Σκίασης

Η εταιρία «ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ Δ. ΑΣΤΕΡΙΟΣ» δραστηριοποιείται στο χώρο της τέντας από το 1972. Αναλαμβάνουμε την τοποθέτηση τεντών και αυτοματισμών, την επισκευή τεντών καθώς και την ψηφιακή εκτύπωση τεντών. H επιχείρησή μας εδρεύει στα Κουφάλια.

Επικοινωνία

Τέντες - Συστήματα Σκίασης

Εθνικής Αντιστάσεως 103,
Κουφάλια, 57100, Δήμος Χαλκηδόνας

6974 040271

2391 0 54094

2391 0 54094

info@tentes-fragkakis.gr

www.tentes-fragkakis.gr