Σκίαση, ηλιοπροστασία και εξοικονόμηση ενέργειας

Σκίαση, ηλιοπροστασία και εξοικονόμηση ενέργειας

Τα συστήματα εξωτερικής σκίασης όπως είναι τα σκίαστρα, οι εξωτερικές οριζόντιες περσίδες και τα τεντοσυστήματα, ανήκουν στα παθητικά συστήματα ηλιοπροστασίας και κατ’ επέκταση στις μεθόδους φυσικού κλιματισμού των χώρων.  Η εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια επιτυγχάνεται με δυο τρόπους: κατά τη διάρκεια του χειμώνα, λόγω της συμπληρωματικής θερμικής αντίστασή τους, τα συστήματα σκίασης όταν βρίσκονται σε ανοικτή θέση, μειώνουν την ενεργειακή ζήτηση για θέρμανση, ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μέσω αποφυγής του  περιττού θερμικού ηλιακού κέρδους, μειώνουν την ενεργειακή ζήτηση για ψύξη του εσωτερικού χώρου.

Χειμερινή περίοδος:
Τα συστήματα σκίασης θα παραμείνουν ανοικτά κατά τη διάρκεια της ηλιοφάνειας με αποτέλεσμα τη φυσική θέρμανση του χώρου και είτε με αυτόματο (χρησιμοποίηση αισθητήρα έντασης ηλιακού φωτός) είτε χειροκίνητα, θα κλείσουν με την απουσία του ηλίου. Με αυτό τον τρόπο το δωμάτιο θα διατηρήσει σταθερή την θερμοκρασία του.

Καλοκαιρινή περίοδος:
Τα συστήματα σκίασης θα παραμείνουν κλειστά κατά τη διάρκεια της ηλιοφάνειας (ή σε μια συγκεκριμένη κλίση, ανάλογα με την περίοδο αιχμής της θερμοκρασίας, για παράδειγμα 40ο, 50ο κ.λπ.. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αυτόματος χρονοδιακόπτης στην περίπτωση που γνωρίζουμε περίπου τις ώρες αιχμής) και θα ανοίξουν (θα πάρουν την ανάλογη κλίση) με αυτόματο (αισθητήρας ηλιακού φωτός) ή χειροκίνητο τρόπο με την απουσία του ηλίου. Τα παράθυρα το βράδυ μπορούν να ανοίξουν (αυτόματα ή χειροκίνητα), έτσι ώστε ο αέρας του δωματίου να ανανεωθεί και η θερμοκρασία να μειωθεί, λόγω του ότι το βράδυ είναι χαμηλότερη.

Στην κατηγορία των συστημάτων εσωτερικής σκίασης, όπως για παράδειγμα στις ρολοκουρτίνες, (roller blinds) μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικά υφάσματα SPC (solar protective coating) που είναι κατασκευασμένα να προστατεύουν το χώρο από τις έντονες ηλιακές ακτίνες UV (UVA,UVB).
Η ικανότητα ενός υφάσματος να αποκλείει οπτική και ηλιακή ενέργεια από ένα δωμάτιο εξαρτάται από την αντανακλαστικότητά του (Ro & Rs). Για υφάσματα υψηλών προδιαγραφών, οι δύο αυτές τιμές πρέπει να είναι, φυσικά και αριθμητικά, πολύ παρόμοιες. Ο μέσος όρος τους μπορεί να θεωρηθεί ως μια καλή ένδειξη για την αποδοτικότητα ενός υφάσματος όσον αφορά το πόση ηλιακή ακτινοβολία επιτρέπει να το διαπεράσει και πόση οπτικότητα έχει.

Οι Παράγοντες Ταχείας Αναφοράς (QRF) εκφράζονται σε μονάδες μεταξύ του 0 και του 10, με αριθμούς που καταλήγουν σε .5 και στρογγυλεύονται στην επόμενη μονάδα. Όσο πιο μεγάλος είναι ο παράγοντας, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι το ύφασμα.

Συνεργατες

Somfy Calbari Chic Strom NY FAN TENCATE Tempotest PARA

Newsletters

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι για τις νέες μας υπηρεσίες και τα νέα προϊόντα μας;

Συμπληρώστε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να σας αποστέλλουμε τα newsletters μας.

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Σχετικά με εμάς

Φραγκάκης | Τέντες - Συστήματα Σκίασης

Η εταιρία «ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ Δ. ΑΣΤΕΡΙΟΣ» δραστηριοποιείται στο χώρο της τέντας από το 1972. Αναλαμβάνουμε την τοποθέτηση τεντών και αυτοματισμών, την επισκευή τεντών καθώς και την ψηφιακή εκτύπωση τεντών. H επιχείρησή μας εδρεύει στα Κουφάλια.

Επικοινωνία

Τέντες - Συστήματα Σκίασης

Εθνικής Αντιστάσεως 103,
Κουφάλια, 57100, Δήμος Χαλκηδόνας

6974 040271

2391 0 54094

2391 0 54094

info@tentes-fragkakis.gr

www.tentes-fragkakis.gr